Kantelisti Aino Kurki ilahdutti Grand-Popon väkeä torstaina 3.11. pitämässään pikku konsertissa Villa Karon museossa. Ainon kumppaneina soittivat ja lauloivat Steve Abeni ja Ewa Tohinnou. Tässä makupala muusikoiden kulttuurisesta coctailista:

Ainolla on reilun kuukauden stipendiaattiajan jälkeen melko kaikkensa antanut olo. Beniniin tulon jälkeen työsuunnitelmat menivät heti uusiksi, mutta paikallisten kanssa harjoittelu ja jamittelu on ollut inspiroivaa. Edes kanteleen kielet eivät ehtineet ruostua puhki.

”Jokaisella tuntuu olevan alkuun vähän pöllämystynyt vaihe, kun tajuaa että ahaa, tämä on tällainen paikka. Varmaan vasta kotona alkaa raksuttaa, mitä täältä on tarttunut mukaan. Nyt on vielä liian kuuma ajatella.”

Grand-Popossa oleskelu saattaa poikia yhteistyökuvioita Ranskassa vaikuttavan Ewan kanssa. Ewa liittyi Ainon ja Steven treeneihin ja esiintyi Ainon lähdön jälkeen oman capoeiraryhmänsä kanssa Villa Karon kuukausikonsertissa 5.11.2016.

Suomen puolella Ainoa työllistää Afrotysonia, maailmanmusiikkiyhtye, johon Ainon lisäksi kuuluvat Sonja Korkman ja Macoumba Ndiaye.

Kannattaa käydä kurkkaamassa Afrotysonian FB-sivut ja pitää silmällä yhtyeen levyä, joka on nyt miksausvaiheessa ja ilmestyy ensi vuonna!

Teksti ja video: Hilla Kaipainen