Afrikka-aiheinen Ars11 päättyi eilen, mutta helsinkiläiset saavat joulukuuksi peräti kaksi uutta Afrikkaa sivuavaa tai käsittelevää näyttelyä.

3. joulukuuta Villa Karon kevään 2011 stipendiaatti Antti Seppänen avaa Beninissä ja lähimaissa kuvaamaansa video- ja valokuvamateriaalia esittävän näyttelyn galleria Volgassa. Unien portit -nimeä kantava näyttely pujahtaa taiteilijan omiin uniin:

”Joku voisi väittää että kuvat olisi voinut lavastaa ja kuvata missä hyvänsä. Kuitenkaan kokemusta joka nämä näyt synnytti, ei olisi voinut lavastaa. Ehkä minun ei Afrikassa tarvinnut nähdä unia öisin, aika hereillä oli liian vahvaa. Mutta olinko sittenkään Afrikassa? En ole ihan varma. Nämä kuvat ovat portteja uniini. Ota avain ja astu sisään, ole hyvä.” – Antti Seppänen

Viettely - Seduction by Antti Seppänen.

2. joulukuuta avautuu Amos Andersonin taidemuseossa Mami Wata ja jumalan puupalikat -niminen näyttely. Se on kahden Villa Karon ystäville tutun keräilijän vuosien työn tulos. Juha Vakkuri ja Matti-Juhani Karila ovat tahoillaan keränneet mittavan kokoelman afrikkalaista taidetta monilla matkoillaan ympäri mannerta. Näistä esineistä koostuvan näyttelyn on koostanut kuraattori Tintti Timonen.

*    *    *

This week is a real treat for friends of  West African art and culture living near Helsinki as two different exhibitions will be opening.

Villa Karo’s last spring’s scholarship holder, filmmaker Antti Seppänen will have an exhibition in Galleria Volga focusing on video footage and photographs depicting his dreamful experiences in West Africa.

In Amos Anderson museum will take place an exhibition presenting the works of two African art gatherers well known by friends of Villa Karo: Juha Vakkuri and Matti-Juhani Karila. Along with curator Tintti Timonen the two gentlemen are putting on display their favourite pieces, sacred and profane, collected from numerous travels in Africa.

Antti Seppänen : “Unien Portit” / “The Gates of Dreams”
3rd-23rd December
Galleria Volga
Museokatu 34
00100 Helsinki

Karila&Vakkuri: “Mami Wata ja jumalan puupalikat”
2nd December – 30th January
Amos Andersonin taidemuseo
Yrjönkatu 27
Helsinki 00100