Jules Hedihon on syntynyt Grand-Popossa, mutta muutti 5-vuotiaana perheensä kanssa Gaboniin. Hän asui Gabonissa 15-vuotiaaksi asti, jonka jälkeen koitti paluu takaisin Beniniin. Jules asuu yhdessä äitinsä ja yhden pikkuveljensä kanssa Grand-Popossa, kun taas molemmat isosiskot asuvat Abomey-Calavissa.

Jules aloitti työt Villa Karossa viime vuoden joulukuussa ja hän huolehtii stipendiaattien aamiaistarjoilusta viikonloppuisin. Aikaisempaa kokemusta keittiössä työskentelystä on kertynyt jonkin verran, sillä esimerkiksi viime vuonna Jules työskenteli neljän kuukauden ajan Nigerissä kodinhoitajana ja viikonloppuisin hän teki töitä ravintolassa. Hän myös suoritti kolmen kuukauden työharjoittelun Possotoméssa sijaitsevassa hotellissa, jossa hänen työnkuvaansa kuului keittiössä avustamisen lisäksi huoneiden siivous. Työharjoittelun jälkeen hän jäikin hotelliin vielä viideksi kuukaudeksi töihin.

Tammikuun alussa Julesista tuli toinen paikallisen R-kioskin pitäjistä. R-kioski aloitti toimintansa viime vuonna samoihin aikoihin kuin rokotetutkimus käynnistyi. Julesin mielestä parhaillaan käynnissä oleva rokotetutkimus on vaikuttanut hyvin positiivisesti Grand-Popon kyläyhteisön tunnelmaan ja tutkimuksen myötä on tarjoutunut hieno tilaisuus tutustua suomalaisiin sekä vaihtaa näkemyksiä keskenään. Jules kertoo pitävänsä enemmän kokkina työskentelystä, sillä hän kokee työn enemmän omaksi jutukseen. Hän toteaa, että välillä on raskasta tehdä kahta työtä, kun vapaapäivät ovat vähissä. Jules pitää paljon urheilusta ja eritoten jalkapallon pelaamisesta. Hänen harmikseen aikaa urheilulle ei jää niin paljon kuin haluaisi, sillä työt pitävät hänet sen verran kiireisenä.

 

Teksti ja kuvat: Fabienne Zogg