blanchard_web
Villa Karon ympäristöprojekti Enviroa luonnontieteiden maisteriopintojensa ohella koordinoinut Blanchard Djossou on omien sanojensa mukaan omistautunut ”kestävälle maataloudelle luonnon suojelemiseksi Jah’in hengessä”. ”Kuin matkustaja, jonka täytyy matkalle lähtiessään valita päämääränsä” hän kertoo tienneensä pienestä saakka tahtovansa vaikuttaa elämän tasapainoon maan päällä.

Kiinnostus lähti liikkeelle terveysongelmista, joita esiintyi lähipiirissä. Yleensä perheitä runtelivat epidemiat ja hygienian puute. Opettaja-isän mukana perhe muutti ympäri Beniniä ja Blanchard pääsi sisaruksineen tutustumaan kotimaansa kaikkiin osiin. Seurauksena tästä karttuivat maantuntemus ja  kielitaito. Grand-Popossa puhumansa minankielen lisäksi Blanchard puhuu muun muassa xwlaa, xwélaa, saxwèa, fonia, gounia, aîzoa, adjaa.

ENVIRO-projektin ja opiskelujensa ohessa toimelias mies pyörittää järjestöä nimeltä « Valorisation Agricole – VA ». Viimeisen kolmen vuoden ajan Blanchard on toiminut jätehuoltojärjestelmien parissa Beninissä, muun muassa Cotonoussa ja Torissa. Maisteriopintojensa puitteissa hän on työskennellyt myös puutarhaosuuskuntien ja kompostointiin liittyen Houéyihossa. 

Ennen Enviroa Blanchard on ollut monenlaisessa ympäristötoiminnassa mukana. « PETITS PRINCES »- järjestössä, hän on työskennellyt alueellisten kehityshankkeiden parissa (mm.  ravitsemus,  maatila- ja kulttuurihankkeissa). Possotomén Tarinankertojien kerhossa (Le Club des conteurs de Possotomé) Blanchard on ollut kirjoittamassa nuortenkirjaa nimeltä « ZINSOU JA SAGBO ». ECO-BENIN- järjestön ympäristökerhossa, Blanchard on toiminut Possomén kaupungin siistinä pitämiseksi ja nykyisessä VALORISATION AGRICOLE-yhdistyksessään hän tekee ympäristötyötä Possotomén ja Akodehan koulujen kanssa.

Rakkaudesta luontoon kertoo myös Blanchardin Aux Bonheurs de Dan-yhdistyksen tiluksille perustama permakulttuuriin pohjaava luomuviljelmä Gboviéssa.

Blanchardille, olemassaolon tasapainossa on mitä suuremmissa määrin kysymys luonnon ja ihmisen välisestä suhteesta.

Lue lisää Blanchardin ENVIRO-projektia varten perustaman kasvimaan ja kompostin kehitysvaiheista täältä.

 

blanch_2
Workshop / atelier compost