poster_usineNET2

Villa Karon kahdeksan kuukautta kestäneen ympäristöprojekti ENVIRO :n ensimmäinen vaihe huipentui 9.-11. toukokuuta 2014 järjestettyyn kierrätys – ja käsityöpaja viikonloppuun Grand-Popossa

Viikonloppu käynnistyi perjantaiaamuna konsultoimalla vodun-jumalia Mami-Wata luostarissa, josta roskaamisen vastainen kulkue mami-wata-seurakuntalaisia, organisaatiossa mukana olleita taiteilijoita ja mopotaksisteja lähti Grand-Popon kylän halki Villa Karon kierrätyspisteelle. Illalla järjestettiin avajaisseremonia ja ympäristöaiheinen taidenäyttely.

Viikonlopun aikana Villa Karossa järjestettiin kuusi eri erilaista työpajaa, jossa paikalliset osallistujat työstivät erityyppistä jätemateriaalia käsityöläisten, taiteilijoiden ja asiantuntijoiden johdolla lampuiksi, koruiksi, matoiksi, marioneteiksi, ja mullaksi. Näiden lisäksi osallistujia herkistettiin merten roskaamisesta ja jäteongelmasta yleensä.