Syksyn ensimmäisillä stipendiaateilla on nyt runsas viikko takanaan Villa Karossa. Tässä arkkitehti Essi Käpin ja monitoimitaiteilija Yrjänä Sauroksen ensitunnelmia:

Mitä tulit tekemään Villa Karoon?
Yrjänä: Tulin ennen kaikkea puuhailemaan kaikenlaista paikallisten kanssa. Otin myös kehittämäni saurofonin mukaan. Se on vielä arvoitus, mitä sen kanssa tulee tapahtumaan. Haluan, että paikalliset pääsevät tutustumaan siihen. Minulla on kaksi toivetta: musiikkiesitykset, joita haluan tehdä paikallisten muusikkojen kanssa. Itse laulaisin ja soittaisin kitaraa. Toinen toiveeni on, että paikalliset pääsisivät soittamaan saurofonia, sillä se on jokaisen kodin ”must-juttu”.
Essi: Tulin katsomaan miten täällä eletään, asutaan ja rakennetaan. Kokemusteni pohjalta pitäisi ideoida rakennus, joka täyttäisi tietyt ekokriteerit. Ja nimenomaan paikalliset ekokriteerit. Tulin siis tutkimaan ekologisen suunnittelun lähtökohtia Länsi-Afrikassa.

Miten projektisi on lähtenyt käyntiin?
Y: Ihmisten kanssa on helppoa ja kaikki ovat erittäin innostuneita. Jos omat projektini eivät ole lähteneet käyntiin, niin syytän itseäni.
E: Tosi hyvin. Olen jo päässyt aloittamaan joitakin materiaalikokeiluja. Avoimin mielin!

Vaikutelmasi Grand-Poposta?
Y: Täällä asuu kultaisia ihmisiä. Rahaa ei ole paljon, mutta ihmiset ovat kultaa.
E: Tosi hyvät. Ihmiset ovat uteliaita, mutta silti tuntuu, että suomalaiset ovat heille tuttuja. Helppo liikkua ja kylä on kiva!

 

Kuva: Roy Mänttäri
Kuva: Roy Mänttäri