Kuvat ja teksti: Charlotte Bärlund

Linda Söderholm, Essi Ojanperä ja Žiga Gerbec, alias Superflinda, Ezzy sekä Tired Mexican olivat Villa Karossa residenssissä vuoden 2013 lopulta tammikuun 2014 lopulle. Tuottelias kolmikko piti muun muassa break dance -tunteja popolaisille lapsille ja nuorille (kaikki olivat toki tervetulleita), kävi tapaamassa breikkareita Cotonoussa ja Loméssa, järjesti break dance -battlen Villa Karon mosaiikkipihalla sekä taiteili Lissa Gbassan seinälle graffititeoksen muistuttamaan energisestä residenssiajastaan.

Olin heidän mukanaan Togon Loméssa, jossa he tutustuivat paikallisen tanssikoulun Brin de Chocolat’n toimintaan ja tanssijoihin, osallistuivat lomélaisten breikkarien treeneihin ja kuvasivat heidän kanssaan videota ja valokuvaa näyttelyä varten. Toki reissussa ehdittiin myös nauttia Lomén riemukkaista tunnelmista, rannoista ja ruoasta.

Tanssikoulussa Linda ja Žiga opettivat breikkiä, ja me puolestamme saimme kaikki mahdollisuuden oppia afrotanssia huippuinspiroivassa porukassa. Treenattaessa lahjakkaiden ja innokkaiden tanssijoiden kanssa korostui ajatus siitä, että

hiphop-kulttuuri on yhteisöllistä ja yhdistävää toimintaa, jossa ei kansallisuudella ja sosiaalisella asemalla ole väliä.

Tämä ajatus innoitti Hip Hop Mosaic -näyttelyä, joka on esillä Helsingissä vielä tämän viikon eli 1.6. asti Galleria Jangvassa Uudenmaankadulla Helsingissä.

Alla kuvia tiimin työskentelystä ja break dancesta Loméssa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lomélaisten breikkarien treeneissä / A l’entraînement des break-danseurs de Lomé
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
B-girl Linda esittelee taitojaan / B-girl Linda démontre sa capacité
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Brin de chocolat -tanssikoulussa / L’école de danse Brin de chocolat
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Making of the video! – b-boy Max/No Limit crew dancing.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tiimi töissä! / L’équipe au travail
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Taidonnäyte/ Un danseur talentueux – b-boy Yao/Krash Zone crew.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Žiga breaking