Helsingin Sanomat epäilee Villa Karoa yhdeksi eksoottisimmista suomalaisista taiteilijaresidensseistä. Sen voi tulla testaamaan nyt itse, sillä hakuaika Villa Karoon on taas käynnissä! Työskentelyjaksot ensi syksylle ovat haussa 15. huhtikuuta saakka.

Villa Karoon voivat hakea kulttuuri- ja yhteiskunnallisten alojen ammattilaiset, tutkijat ja taiteilijat. Ihanteellista on, jos residenssissä olijan työsuunnitelmaan kuuluu myös yhteistyötä paikallisten tahojen kanssa. Villa Karossa on järjestetty esimerkiksi erilaisia työpajoja, kursseja ja muita yhteistyöprojekteja (aina kielikursseista hiekkarannan siivoukseen), ja Villa Karon henkilökunta voi auttaa kontaktien löytämisessä ja työskentelyn järjestämisessä.

Hakemuksen (lyhyt ansioluettelo ja työsuunnitelma) voi tehdä hakulomakkeella tai sen voi toimittaa Villa Karon ystävien toimistoon sähköpostitse: toimisto@villakaro.org. Lisää infoa residenssistä ja elämästä Beninissä ja Grand-Popossa sekä Villa Karon toiminnasta löytyy muun muassa täältä.