0

Tiedote: VKRC residenssikäyttöön

https://villakaro.org/wp-content/uploads/2021/10/Sampo_Kiviniemi_9985.1-scaled-1500x700.jpg

 

14.10.2021

 

Villa Karo Research Centre avaa ovensa residenssikäyttöön

 

Villa Karo Research Centre (VKRC) tuli tutuksi ETVAX-rokotetutkimuksesta laboratoriona, jossa tutkimushenkilökunta myös asui. Tilojen hallinta kuuluu tietyn määräajan Scandinavian Biopharma-yritykselle, jonka kanssa Villa Karo tekee edelleen yhteistyötä.

 

Olemme juuri sopineet yrityksen kanssa residenssitoiminnan kasvattamisesta VKRC:n tiloihin, mikä mahdollistaa myös kumppanuudet yliopistojen ja tutkimuslaitosten kanssa. Residenssiin voi nyt hakea sekä päärakennukseen, missä residenssitoiminta on pyörinyt jo yli 20 vuotta tai VKRC:iin. Yhteensä käytössä on nyt 10 residenssihuonetta!

 

Uudistuksen myötä tutkimus tulee nousemaan taide- ja kulttuurityön rinnalle. On innostavaa, että voimme mahdollistaa rauhallisen residenssin niin kulttuurialojen kuin humanististen sekä luonnontieteidenkin tutkimukseen, ja näin Villa Karo voi tuoda ihmisiä yhteen ainutkertaisella tavalla.

 

Etsimmekin nyt kiinnostavia kumppanuuksia myös tieteen ja tutkimuksen alalta, samalla kun pidämme omat arvomme ja ydintehtävämme kirkkaana mielessä – tuoda ihmiset yhteen saman puun alle keskustelemaan ja parantamaan maailmaa kulttuurien välisen yhteisymmärryksen keinoin.

 

VKRC sijaitsee Villa Karon pihapiirissä, josta löytyvät myös päärakennuksen residenssitilat, kirjasto, kaksi museota, monitoimitila konserttilavoineen ja ulkoilmaelokuvateattereineen. VKRC:ssä on neljä ilmastoitua residenssihuonetta kylpyhuoneineen. VKRC:ssä myös oma wifi, joten tilat mahdollistavat halutessaan tehokkaan ja hiljaisen työskentelyn. VKRC:ssä on oma keittiö residenssiläisten käytössä.

 

Vastaanotamme hakemuksia uusilta tutkimusalan kumppaneilta sekä yksittäisiltä taiteilijoilta ja tutkijoilta.

 

Hakuohjeet residenssiin täältä.

 

 

Yhteystiedot 

Residenssihakemukset: Julia Autio, toimistopäällikkö, julia.autio[a]villakaro.org

Yritys- ja yhteisökumppanuudet: Julia Ojanen, toiminnanjohtaja, julia.ojanen[a]villakaro.org