0

Päärakennus

All

1998

Kirjailija Juha Vakkuri matkusti Beniniin ja Grand-Popon rannalta löytyi paikka hänen kauan suunnittelemalleen suomi-afrikkalaiselle kulttuurikeskukselle ja taiteilijaresidenssille.

 

1999
Villa Karolle löytyi vuokrattavana oleva rantatontti, jossa oli siirtolaisajalta jäljellä kolme raunioitunutta sairaalarakennusta.

Kustannusarvio Villa Karon päärakennuksen kunnostuksesta oli 32 miljoonaa CFA-frangia eli noin 50 tuhatta euroa.

Villa Karon päärakennuksen kunnostustyöt alkavat. Kunnostustöiden uusi kustannusarvio kasvoi 50 miljoonaan CFA-frangiin eli noin 85 tuhanteen euroon.

Kuva: Juha Vakkuri
(c) Juha Vakkuri
Kuva: Juha Vakkuri
(c) Juha Vakkuri

2000

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä ja Svenska kulturfondenilta saadaan tukea Villa Karon perustamiskustannuksiin ja Taiteen keskustoimikunnalta residenssitoimintaan.

Villa Karon vihkiäiset pidetään samana vuonna. Sisääntuloaulan seinältä löytyvät 54 kannatusjäsenen ja 11 sponsorin nimet.

Kuva: Hannu Lindroos (2013)
(c) Hannu Lindroos
Kuva: Hannu Lindroos (2013)
(c) Hannu Lindroos

Residenssitilat ja kirjasto

Villa Karon yläkerrassa on viisi residenssihuonetta pariovilla, kaikista merinäköala ja iso parvekekuja. Residenssitaiteilijat ja -tutkijat majoittuvat näihin huoneisiin ja saavat näin koko yläkerran käyttöönsä.

Alakerrassa vastaanottoaulan vieressä on kirjasto. Niteitä on yhteensä noin kolme tuhatta ja ne on kaikki kerätty lahjoituksin. Kirjoja on suomeksi, ranskaksi, englanniksi, ruotsiksi sekä muutamilla muilla kielillä. Suurin osa kirjojen tyylistä on fiktiivistä, mutta kirjastossa on myös oma osasto tieto- ja taidekirjoille, DVD-elokuville ja lehdille.

Päärakennus, puita ja pensaita rakennuksen edessä, Kuva: Tuomas Uusheimo
Kuva: Tuomas Uusheimo (2014)
(c) Tuomas Uusheimo
Kirjahylly täynnä kirjoja, pöytä ja kaksi tuolia, tuuletin katossa, ikkunaluukut auki, kuva: Tuomas Uusheimo
Kuva: Tuomas Uusheimo (2014)
(c) Tuomas Uusheimo