Suomalais-afrikkalainen kulttuurikeskus ja taiteilijaresidenssi

Villa Karo

Harjoitteluun?

Petit musée de la Villa Karo

Haluaisitko harjoittelijaksi Villa Karoon? Opetushallituksen kansainvälistymispalvelut (ent. CIMO) rahoittaa Villa Karon kahdesti vuodessa täytettävän harjoittelupaikan. Harjoittelijat toimivat kulttuurikeskuksessa suomalaisena yhteyshenkilönä, huolehtivat keskuksen kirjastosta, toimivat näyttelyoppaana, osallistuvat tapahtumien järjestämiseen sekä hoitavat tulkkaus- ja käännöstehtäviä.

Haku harjoitteluun tapahtuu OPH kautta syksyllä ja keväällä.

Grand-Popo

Ohjelma Suomen tiede- ja kulttuuri-instituutit
Harjoittelupaikka Suomalais-afrikkalainen kulttuurikeskus ja taiteilijaresidenssi Villa Karo, Grand-Popo, Benin
Harjoitteluaika 5 kk, 15.1.-15.6 / 20.8-20.1.
Työtehtävät Instituutin hallinnossa ja tapahtumissa avustaminen, kääntäminen, tulkkaaminen, pienoismuseon esittely, yhteydenpito sekä keskuksen kirjaston päivittäminen yhdessä paikallisen henkilökunnan kanssa. Lisäksi harjoittelija osallistuu instituutin arjen ja juhlan dokumentointiin sekä viestinnän toteuttamiseen yhdessä suomalaisen toiminnanjohtajan kanssa.
Valintakriteerit Sopiva opintotausta on humanistiset tieteet, kuten eri kulttuurin- ja taiteentutkimuksen alat tai kieliopinnot. Erityisesti ranskan kielen suullinen ja kirjallinen hyvä hallinta on ehdoton edellytys hakijalle. Työssä tarvitsee myös englantia. Villa Karoon sopii hakija, jolla on uteliaisuutta, ennakkoluulottomuutta, huumorintajua ja kulttuurista sensitiivisyyttä.
Palkka 1100 euroa/kk.
Työskentelykieli Ranska
Asunto Villa Karo auttaa harjoittelijaa löytämään edullisen ja mukavan kodin Grand-Poposta. Asunnon vuokra on noin 100€/kk.
Lisätietoja Harjoittelija on tärkeä osa Villa Karon arkea, sillä hän on ainoa suomalainen henkilökunnan jäsen, joka on jatkuvasti paikan päällä. Suomalainen toiminnanjohtaja vierailee Villa Karossa kaksi kertaa vuodessa. Lisätietoja olosuhteista saa Villa Karon ABC-kirjasta, jota on tilattavissa toimistolta Helsingistä 15 euron hintaan.